Butiken

Nån-annan-ism!

Vadå, det är ju inte mitt ansvar. Det får någon annan lösa! - När nån-annan-ism slår till så är det inte längre mitt ansvar utan...

Jag vet inte om ni också reagerat på det, eller om det bara råkat bli så, men i mina uppdrag tycker jag att man blivit smittade av nån-annan-ism sjukan på hög nivå. 

Det kan vara långa argumentationer för varför man inte är det de som ska ta i frågorna. Det borde vara andra som ska ta det ansvaret, även om det är tydligt att det är deras ansvar.


Eller så vill man inte jobba med det hen är anställd för att göra, och att det ska lösas genom att nån annan ska sluta att ställa de kraven på dom. 

Eller arbetsplatsträffar som inte kan användas till det dom är till för. På grund av att några andra tycker att träffarna kan arbeta med just deras frågor istället.

Listan är lång (och säkerligen orättvis), men det känns som en trend som växt sig starkare de senaste åren. Jag upplever att det blir allt mer OK att ducka under radarn. Att undvika att ta ställning. Att låta någon annan agera i ens frågor, eller att slå ifrån sig frågorna och tycka att någon annan ska lösa problemet.


Många gånger känns den allmänna kulturen att det inte lönar sig att kavla upp armarna och ta ansvar längre. Då riskerar man att sticka ut hakan och väcka någons irritation eller ogillande. Kanske är det så att vi på arbetsmarknaden drivs av att samla ”likes” och ”smileys” i det vi gör på samma sätt som på sociala medier och jagande av klickar på tidningarnas artikellänkar. Sticker vi ut riskerar vi att någon ska ”un-follow” oss, och det vill vi inte riskera.

Men livet rullar på, och mitt nästa uppdrag handlar om att man inte har vågat kalla en kopp kaffe för en kopp kaffe. Istället har man gått vägen över politiken gömt budskapet i ett politiskt beslut istället. Ett beslut som ska verkställas, men som vilar på en osund grund. Men det är nog någon annans problem! 


Slutet gott allting gott!  // Jan Blomström

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.