top of page

OMSORG
- för liv värda att levas

Som neuropsykologsspecialist och affärspsykolog besitter Jan Blomström en helt unik dubbelkomptens vars effekt verkligen blommar ut inom omsorgen. 

Här hittar du Jans unika samling av böcker, online-kurser och verksamhets-anpassade utbildningar inom LSS & SOL. Allt från egen bokläsning till samlade satsningar med böcker, online-kurser och uppföljande workshops. Eller helt anpassade program och onboarding-abonnemang.  

 

Jan har varit verksam inom LSS sedan lagen kom 1994. Dels med individerna och deras närstående inom habilitering och rebabiliteringsmedicin. Men också som utredare, specialistinstans, handledare, utbildare, organisationsutvecklare och författare.Författare till flertalet böcker.

ÄR DU LSS-NÖRD SOM OSS?

I vår community på fb kan du både inspirera och inspireras. Följ med här >>>

44a.jpg

Jan Blomström

I helt nya uppföljaren till bästsäljande boken Älskade assistent lyfter Jan Blomström fram bredden av hela lagen om Stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och hantverketatt skapa liv värda att levas. 

 

Samtidigt som LSS gett individer med funktionsvariation och deras närstående ett liv väl värt att levas, är det inte helt givet hur man inom verksamheterna ska agera för att nå dit.

 

"LSS - med hjärtat i ramen" är helt enklet boken som sitter inne med svaren på varför man är på jobbet inom personlig assistans, särskilda boenden, dagliga verksamheter och alla övriga verksamheter inom LSS

PERFEKT FÖR DIG INOM LSS!

ONLINE-KURSER 

Online-kurser speciellt anpassade för omsorgens 24/7-verksamheter. Inga vikarier behövs då man går kurserna När, Var och Hur man själv önskar. Alltid diplomgrundande. Gå kurserna själv eller låt team och hela verksamheter gå kurserna samtidigt för stimulerande dialoger på personalmöten och planeringsdagar. Komplettera med workshops eller fysisk utbildning för största effekt. 

 

Kurserna har Jan Blomström som kursledare och är byggda med mix-content-design för aktivt deltagande. Det innebär att kurserna varvar korta filmklipp med textbaserade budskap, ställningstaganden, reflektionsövningar, nedladdningsbara övningar och kunskapskontroller. Dessutom på en av marknadens modernaste plattformar. 

HOS OSS FÅR DU

  • Rabatt-trappa (upp till -50%)

  • Kursabonnemang för löpande avro

  • Anpassning och profilering av kurser med er profil och budskap

  • Kurserna även köras fysiskt på plats, i digitala klassrum eller hybriddesign

  • Onlinekurser kombinerade med workshops och andra anpassade kursprogram 

Klicka på bilderna för en mer detaljerad beskrivning av kursernas innehåll.

ikon_undersida_webinar.jpg
ikon_undersida_böcker.jpg

BÖCKER & ARBETSMATERIAL

Med signerade böcker direkt från författaren tar ni del av Jan Blomströms förmåga att göra komplexa resonemang enkla och lättbegripliga med exempel man lätt kan förhålla sig till. Läs böckerna själv eller beställ till alla i verksamheten och dra nytta av budskapen och resonera tillsammans på era personalmöten. Perfekt även som mer planerad studiecirkel i lednings- & personalgrupper!

ikon_undersida_tjänster.jpg

KONSULTINSATSER

STÅ INTE ENSAM | Med neuropsykolog Jan Blomström ombord sätts fingret på perspektiv som få andra förmår göra. Ni får också en kraftfull och erkänt ödmjuk sanningssägare som bekräftar och utmanar för ett tydligt fokus på varför man befinner sig på jobbet. Tillsammans skapar vi liv värda att levas. Välj den form som passar er bäst.

LEDARSTÖD

Som ledare inom omsorgerna har man många utmaningar. Med vårt ledarstöd får man som ledare  och ledning inom omsorgen det stöd som behövs för hållbarhet i er verksamhet. Dels kring hantverket att leda stora grupper av medarbetare, dels kring fokus på uppdragets innehåll där medarbetarna hjälpas åt att skapa liv värda att levas. 

WORKSHOPS

Samla er verksamhet för att tillsammans med Jan Blomström gå igenom er vardagliga situation, ingen fråga är för liten eller för stor. Arbetet är processinriktat med tydlig förankring i varför ni är på jobbet. Samsyn i praktiska actions tas fram och sjösätts i er verksamhet direkt. Komplettera gärna med online-kurser och böcker.

INTERNA UTBILDNINGAR

Våra unika omsorgsutbildningar inom såväl LSS & SoL, är den givna medicinen när ni önskar ni lyfta era medarbetare i engagemang och professionalitet. Jan Blomström (spec. i klinik neuropsykologi & affärspsykolog) är en mästare i hantverket omsorg där man balansera hjärtat i ramen. Hjärtats personliga övertygelser med det formella i lagstiftning och riktlinjer. Utbildningarna präglas av prestigelöshet och värme, men är samtidigt tankeväckande och utmanande kring varför vi är på jobbet och vad liv värda att levas är nom LSS, Äldreomsorg och andra SoL-verksamheter. Utbildningarna anpassas alltid utifrån era behov.

 

Många andra börjar med böcker och/eller online-kurser, för att följa upp med fysiska utbildningstillfällen. 

FINNER DU INTE DET DU SÖKER?

Du kan alltid kontakta oss helt förutsättningslöst, så skissar vi tillsammans på hur vi kan möta din frågeställning på allra bästa sätt!

bottom of page