top of page

BOK-RELEASE


NYTT PRESSUTSKICK HAR GÅTT UT


Jan Blomström med dubbelkompetensen affärspsykolog och neuropsykologspecialist, släpper den 15 augusti LSS – med hjärtat i ramen. Under året släppte han även Ledarrevolutionen tillsammans med Lena Perrault. Bägge titlarna präglas av Jans unika förmåga att göra komplexa frågor enkla och lätt tillgängliga.LSS – med hjärtat i ramen (Release 15 augusti) I uppföljaren till bästsäljande boken Älskade assistent lyfter Jan Blomström fram bredden av hela lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och vikten av varför man är på jobbet. LSS har på många sätt gett individer med funktionsvariation och deras närstående ett liv väl värt att levas. Samtidigt är det inte helt givet hur man inom verksamheterna behöver agera för att nå dit.

Jan är legitimerad psykolog med specialistbehörighet inom klinisk neuropsykologi och besitter en djup trovärdighet inom LSS och dess humanistiska värden. I LSS – med hjärtat i ramen utmanar Jan hjärtats inre övertygelser av vad som är rätt och riktigt. Samtidigt använder han sin unika förmåga att göra komplexa ramverk enkla och lättbegripliga för att möta hantverket LSS och utmaningen i att balansera hjärtat i ramen med syfte att ge individen ett liv värt att levas.

Med mängder av praktiska exempel och vardagsnära dilemman är boken ett givet verktyg inom personlig assistans, särskilda boenden, dagliga verksamheter och alla andra LSS-verksamheter. Innehåller även diskussionsfrågor för vidare samtal i verksamheterna.


"Låt inte LSS ha formen av beskyddande omhändertagande där individen själv spelar en passiv roll".

Om författaren Jan Blomström är neuropsykologspecialist och en erkänt ödmjuk sanningssägare och grundare av Prolead Academy. Han har varit verksam inom LSS sedan 1994. Från början som utredare och behandlare, men senaste 20 åren främst utifrån arbetslivets psykologi. Detta är Jans 7:e utgivna bok.


Ledarrevolutionen (Släpptes den 10 oktober 2022) Alla kan vara stolta över den svenska arbetsmodellen, men vi står nu inför en ledarrevolution. Dagens kunskapssamhälle ger oss helt andra möjligheter och arbetslivets utmaningar behöver hanteras utifrån dagens förutsättningar.

Boken tar utgångspunkt i dessa förutsättningar och ger praktiska verktyg för en fokuserad, strukturerad och luftig tillvaro. En verksamhet med tydliga arenor och en ny form av medskapande team där lärande och frihet under ansvar råder. Roterande ledningsgrupper, dynamiska tvärgrupper och underlag till beslut är exempel på arbetssätt som ökar engagemang och ansvar för vart man ska och hur man tar sig dit.

Ledarrevolutionen ger koll på att det finns kontroll. Den ger ordning och reda, framförhållning och tid för eftertanke. Den frigör er kunskap och samlade energi mot uppsatta mål.

Om författarna Jan Blomström – Affärspsykolog, leg. Psykolog med specialistbehörighet och grundare av Prolead Academy. Har de senaste 25 åren verkat inom arbetslivets psykologi och har en djup insikt kring de utmaningar som ledare och medarbetare möter i sina uppdrag.

Lena Perrault – Filosofie Magister inom pedagogik med ledarerfarenhet från högskola, vuxenutbildning och grundskola. Arbetar idag som rektor på en kommunal förskola och grundskola.

Jans backlist Missa inte heller Jan Blomströms backlist.

Inom ledarskap och arbetsliv: * 2015: Chefen som personlig tränare * 2012: Talangfabriken * 2010: Talangaccelererande ledarskap

Inom vård och omsorg: * 2016: Älskade äldreomsorg * 2012: Älskade assistent


Comments


bottom of page